Mong-joon wil FIFA-baas worden: "Platini niet de juiste man"

30 juli 2015, 09:50

Niet alleen Michel Platini gaat een gooi doen naar het voorzitterschap van de FIFA. Naast de president van de UEFA wil de Zuid-Koreaan Chung Mong-joon ook de opvolger van de aftredende Sepp Blatter worden. De miljardair is de grootste aandeelhouder van autofabrikant Hyundai en gaat zich zoals verwacht kandidaat stellen.

Mong-joon is voormalig vicevoorzitter van de FIFA en zegt bij de BBC dat hij Platini niet de juiste man vindt voor de hoogste functie bij de wereldvoetbalbond. Dat vindt de Aziaat wel van zichzelf. "Als ik gekozen word, dan is dat niet vanwege de luxe, maar om dingen te veranderen", aldus de Zuid-Koreaan. "Voor Platini wordt het lastig om betekenisvolle hervormingen door te voren, omdat hij voor een groot deel een product is van het huidige FIFA-systeem."

Platini maakte zijn kandidatuur voor het FIFA-presidentschap op woensdag bekend. De kandidaten hebben tot 26 oktober om zich kandidaat te stellen. De verkiezing vindt pas op 26 februari 2016 plaats. "Het is tijd voor een niet-Europeaan als leider van de FIFA. Er moet wat veranderen en dat wil ik doen", aldus Mong-joon, die zijn vicevoorzitterschap bij de FIFA in 2010 verloor aan de Jordaanse prins Ali Bin al-Hussein, die wellicht ook gaat voor het voorzitterschap bij de mondiale voetbalfederatie. De Jordaniër verloor in de vorige verkiezingen van Blatter.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen