Vd Sar: "Ed de Goeij de master bedroom, ik de kinderkamer"

31 juli 2015, 08:57   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Op de website van Ajax blikt Edwin van der Sar terug op zijn interlandcarrière. In totaal droeg de doelman 130 keer het shirt van het Nederlands elftal, daarmee is hij nog altijd recordinternational. Hij debuteerde in juni 1995 in Oranje en behoorde een jaar eerder al tot de selectie voor het WK in de Verenigde Staten.

Aan dat toernooi bewaart Van der Sar, hoewel hij niet in actie kwam, mooie herinneringen. Hij was derde keeper, achter Ed de Goeij en Theo Snelders. "We zaten in Orlando en verbleven met de keepers op een golfresort", zegt hij. "Ed, Theo en ik hadden een eigen villa, waarin de master bedroom voor Ed was, de grotere slaapkamer voor Theo en de kinderkamer voor mij. We hadden een zwembad erbij en een golfkarretje waarmee we naar het trainingsveld reden." De keepers hadden het beter voor elkaar dan de veldspelers, die in een hotel tweepersoonskamers deelden. "Die gasten kwamen dus vaak bij ons langs om te zwemmen of te kaarten."

In 2009 speelde Van der Sar zijn laatste interlands, tegen IJsland en Noorwegen. Hij stopte eigenlijk al na het EK van 2008, maar keerde op verzoek van de toenmalige technische staf even terug. "Iedereen probeerde me te behouden. Frank de Boer – de assistent van bondscoach Bert van Marwijk – belde met de mededeling dat ze me nodig hadden omdat Maarten Stekelenburg en Henk Timmer geblesseerd waren. Ik stemde ermee in, maar moest eerst even een belletje plegen omdat mijn ouders een familiefeest hadden georganiseerd op een grote boot. Vervolgens zijn zij met veertig man komen kijken op kosten van de KNVB", vertelt de Ajax-directeur.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen