Belgische bond wil Scifo niet: "Hij spreekt alleen Frans"

31 juli 2015, 09:51

Als Enzo Scifo in aanmerking wil komen voor het bondscoachschap van Jong België, moet hij een cursus Nederlands of Engels doen. Dat valt af te leiden uit woorden van Guy Craybex, lid van de raad van commissarisen van de Belgische voetbalbond. Scifo werd onlangs door bondscoach Marc Wilmots naar voren geschoven voor de functie, maar Craybex vindt de oud-prof ongeschikt omdat hij alleen Frans spreekt.

Craybex vindt een bondscoach die alleen Frans spreekt geen optie voor een nationale selectie. "Ik vind dat een coach zich verstaanbaar moet kunnen maken voor heel de spelersgroep. Gebeurt dat in het Engels, dan is dat ook goed voor mij. Maar Scifo spreekt alleen Frans. En dat in een groep die hoofdzakelijk Nederlandstalig is. Draai het maar eens om. Als je voor een groep Franstaligen een trainer en een assistent zou zetten die alleen maar Nederlands spreken, zou iedereen dat onaanvaardbaar vinden", citeert het ANP hem.

Scifo kwam 84 keer uit voor de nationale ploeg van België en speelde voor onder meer Anderlecht, Inter, Bordeaux, Auxerre en Monaco. Als hoofdcoach deed hij ervaring op bij Moeskroen en Bergen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen