Kazim: "Kuyt komt niet binnen alsof hij de grote ster is"

31 juli 2015, 10:08

Colin Kazim-Richards probeert zo veel mogelijk op te steken van Dirk Kuyt, zijn nieuwe collega bij Feyenoord. De Turkse aanvaller is te spreken over de manier waarop Kuyt zich manifesteert bij de Rotterdamse club, laat hij weten in Metro. Hij zegt een 'klik' met Kuyt te voelen, op en naast het veld.

"Ik heb al met heel veel grote spelers gespeeld. Dan probeer ik altijd een spons te zijn en zoveel mogelijk dingen in me op te nemen. Dat doe ik nu ook bij Dirk, ook al ben ik al 28 jaar. Het zou dom van me zijn als ik niet van hem probeer te leren. Dat bevalt me zo aan hem; hij komt niet binnen alsof hij de grote ster is. Nee, hij probeert gelijk iedereen te helpen zijn spel te verbeteren", zegt Kazim over het teruggekeerde clubicoon.

Door de komst van Kuyt krijgt Kazim een andere rol bij Feyenoord, hij speelt meer vanaf de zijkant. Dat vindt de Turk geen probleem en intussen doet hij er alles aan om zich nog beter thuis te voelen in Nederland. "Ik ga binnenkort met mijn vrouw op Nederlandse les. De voetbalwoorden ken ik wel zo'n beetje, maar ik wil meer weten dan dat. Daarom luister ik naar Nederlandse muziek en kijk ik in de bioscoop goed naar de ondertiteling", zegt hij. "Ik wil de taal graag onder de knie krijgen, want ik houd van Holland. Ook buiten het veld."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen