Guardiola: "Als Bayern niet op mij wil wachten, ook goed"

31 juli 2015, 15:27

Het seizoen moet nog beginnen, maar nu al is de positie van Josep Guardiola bij Bayern München onderwerp van discussie. De Duitse topclub wil het in 2016 aflopende contract van de coach verlengen, maar Guardiola staat vooralsnog niet te trappelen om zijn handtekening te zetten onder een nieuwe overeenkomst.

Guardiola weet nog niet of hij na het komende seizoen bij Bayern wil blijven, laat hij weten. "Ik ben er nog niet uit. Ik wil het beste voor mezelf en voor de club, maar weet nog niet wat dat is", citeert Kicker hem.

De oud-coach van FC Barcelona legt uit hoe de vork in de steel zit: "Bayern heeft me twee jaar geleden een aanbieding gedaan, dat heb ik geaccepteerd. Ik ben zeer tevreden hier. Ze willen nu dat ik langer blijf. Oke, hartelijk dank daarvoor. Maar het derde (komende, red.) jaar duurt lang, daarom hebben we nog ruim de tijd om dit onderwerp te bespreken." Guardiola wil dus pas in de loop van het komende seizoen een knoop doorhakken en begrijpt dat dit kan leiden tot een breuk. "Misschien is de club daar niet tevreden over? Misschien kunnen of willen ze niet op mij wachten. Oke, dat is geen probleem. Ik wil geen probleem voor deze club worden."

"Een jaar is lang, drie jaar is een enorm lange periode voor een grote club", verduidelijkt Guardiola zijn punt om nog niet bij te tekenen. "Waarvan het afhangt of ik wil blijven? Van mijn spelers en van mijn gevoel."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen