Cocu wil JC Schaal pakken: "De honger is aanwezig"

31 juli 2015, 16:38

Nog twee dagen en dan is het eindelijk zover: dan wordt de voetbaljaargang in Nederland weer in gang geschoten. In de Amsterdam ArenA spelen FC Groningen en PSV om 18.00 uur de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal. Phillip Cocu, de trainer van regerend landskampioen PSV, is blij dat het echte werk weer begint en hoopt de eerste prijs van het seizoen te pakken met de Eindhovense club.

"Het gaat maar om één wedstrijd, dus moeten we er meteen staan", zo begint Cocu zijn verhaal op de persconferentie in aanloop naar de JC Schaal. De oefenmeester heeft zijn ploeg de afgelopen weken klaargestoomd voor het duel in de ArenA, maar vindt het lastig om in te schatten hoe de vlag erbij hangt. "Er hebben natuurlijk ook de nodige wisselingen in de selectie plaatsgevonden", aldus Cocu.

"We hebben alles in het werk gezet om de spelers op elkaar in te laten spelen. Het gaat er, na vijf weken voorbereiding, eindelijk weer echt om. Het is ook echt tijd dat we weer geen starten, dat gevoel leeft ook bij de spelers", zegt Cocu. "We leven naar deze wedstrijd toe, het is weer een kans om een prijs te pakken. We gaan er alleen aan doen om dit voor elkaar te krijgen, maar we zullen het niet cadeau krijgen tegen Groningen. Daarom gaan we er vol voor."

Het grijpen van prijzen, daar doet Cocu het uiteindelijk allemaal voor. "Dat probeer ik al vanaf het moment dat ik bij PSV zit uit te stralen. De honger is aanwezig", aldus de trainer van PSV, die samen met Mateja Kezman en Jeremain Lens topscorer is in duels om de JC Schaal. "Het is niet zo vaak voorgekomen dat ik topscorer ben", knipoogt de oud-international. "Het is wel een mooi detail."

Spits Luuk de Jong zat als aanvoerder naast Cocu op de persconferentie. "Maar een definitieve keuze over het aanvoerderschap is nog niet gemaakt", geeft Cocu aan. "Luuk is aantal keren aanvoerder geweest en vult die rol prima in. Ik zal snel mijn definitieve besluit kenbaar maken", stelt de PSV-keuzeheer.

Een andere kandidaat om de aanvoerdersband te mogen dragen is Andrés Guardado, die deze week teruggekeerd is bij PSV. "Hij wil graag spelen, maar we moeten het even bekijken", zegt Cocu over de Mexicaan. "Vandaag heeft hij individueel getraind, morgen zal hij meetrainen en daarna maken we een beslissing. We hebben een nagenoeg fitte selectie. Jetro Willems is er nog niet bij, maar Maxime Lestienne is wel inzetbaar."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen