Van de Looi heeft ander gevoel dan voor bekerfinale

31 juli 2015, 17:30

FC Groningen behaalde vorig seizoen het grootste succes uit de clubhistorie, door de KNVB Beker te winnen. Dankzij de bekerwinst mogen de Groningers komende zondag opdraven in het duel om de Johan Cruijff Schaal. PSV is om 18.00 uur de tegenstander in de Amsterdam ArenA. "We zijn hartstikke blij dat we er staan", zegt coach Erwin van de Looi op de persconferentie voor de wedstrijd.

"Het feit dat we hier staan, betekent dat we vorig jaar iets heel goeds hebben gedaan", glimlacht Van de Looi, die met zijn ploeg ten koste van PEC Zwolle (2-0) de beker won. "We hebben wederom de kans om een prijs te pakken en dat willen we heel graag. We hebben nog niet zoveel prijzen in de kast staan, iedere kans die we krijgen moeten we dus zien te pakken."

Ook al kan er dus weer een prijs gewonnen worden, het gevoel is anders dan voor de bekerfinale van vorig seizoen. "Zo eerlijk moet je wel zijn. Toen hadden we een heel traject voor de finale doorlopen, we werkten toe naar een climlax. Nu sta je aan de start van het nieuwe seizoen en ben je ook gewoon benieuwd waar je staat. Pats, boem, opeens heb je deze wedstrijd in het begin van het seizoen."

Toch weet Van de Looi dat Groningen weer een unieke kans heeft. "Ik heb er heel veel zin en merkte in de groep de afgelopen tijd ook al dat het begint te leven. Ik heb het gevoel dat we er wel klaar voor zijn. Het is natuurlijk wel moeilijk om te zeggen waar we staan. We moeten eerst een serie wedstrijden spelen, voordat we conclusies kunnen trekken", aldus de oefenmeester van Groningen. "De officiële wedstrijden zijn de ijkmomenten, niet de voorbereiding."

Groningen maakte afgelopen donderdag melding van de komst van Jesper Drost, die overkomt van PEC Zwolle. Vorig jaar won de 22-jarige middenvelder de JC Schaal met zijn oude club, maar het is nog maar de vraag of Van de Looi hem zal opstellen. "Het is een goede aankoop. Of hij gaat spelen, zien we zondag wel."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen