Duel om JC Schaal leeft niet: "Jammer en teleurstellend"

31 juli 2015, 17:20   Bijgewerkt: 31 juli 2015, 18:47

Wat opvalt in aanloop naar de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal van komende zondag tussen FC Groningen en PSV is dat de supporters van zowel de bekerwinnaar als de landskampioen niet warmlopen voor het duel in de Amsterdam ArenA. Het stadion zal bij lange na niet vol zitten - de KNVB verwacht slechts 24.000 toeschouwers te kunnen begroeten - en dat vinden de trainers van beide clubs erg jammer.

PSV-coach Phillip Cocu ziet met lede ogen aan dat de wedstrijd om de JC Schaal niet echt leeft bij het publiek. "Dat is jammer, het liefst hebben we natuurlijk zoveel mogelijk supporters bij ons. Het moet een feestje worden, samen met de supporters van Groningen. Als de opkomst laag is, dan is dat jammer en heel teleurstellend. Er moet alles aan gedaan worden om dit te stimuleren. Als we in Eindhoven of Groningen gespeeld hadden, dan had het stadion vol gezeten", weet Cocu.

Erwin van de Looi, de trainer van FC Groningen, is het roerend eens met Cocu. "Bij de bekerfinale zat De Kuip stampvol, er was sprake van een hele volksverhuizing vanuit Zwolle en Groningen. Ik hoop dat toch veel mensen op het laatste moment nog besluiten om heen te gaan, het gaat toch om een prijs. De Super Cup moet iets speciaals worden", vindt Van de Looi.

Harrie Timmermans, voorzitter van de Supportersvereniging PSV, zei eerder al bij Omroep Brabant dat er weinig animo is voor duel om de JC Schaal. "Het is een gemaakte prijs, die totaal niet bij de achterban leeft. We hebben 2.900 plaatsen voor het PSV-vak geclaimd. Ik denk wel dat die uiteindelijk vol zal komen", sprak Timmermans, die het vreemd vindt dat amateurvoetballers voor een zeer lage prijs een kaartje kunnen kopen, terwijl de fans van PSV en Groningen de volle buit moeten betalen. "Kaarten worden door de KNVB voor een appel en een ei uitgereikt. Het steekt supporters dat zij wél het volle pond voor zo'n kaartje moeten betalen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen