Boëtius zet knop om: "Nog zo'n seizoen is onacceptabel"

31 juli 2015, 22:33

Jean-Paul Boëtius wil zijn teleurstellende prestaties in het vorige seizoen zo snel mogelijk achter zich laten en zich in de komende jaargang herpakken. Hij wist tweeënhalf jaar geleden een indrukwekkende doorbraak te forceren in de hoofdmacht van Feyenoord, maar zijn ontwikkeling is daarna gestagneerd.

Het eerste wapenfeit van Boëtius was meteen een prachtige, in oktober 2012 wist hij in de thuiswedstrijd tegen Ajax te scoren. "Alles was positief, iedereen was zo vriendelijk. Ik dacht dat er op het veld nooit meer iets fout zou kunnen gaan. Maar dat kan natuurlijk niet", blikt Boëtius terug bij AD Sportwereld. Hoe mooi de wereld er toen uitzag, zo moeilijk had de 21-jarige buitenspeler het vorig seizoen. "Het was heel moeilijk om het te accepteren."

"Mijn benen deden gewoon vaak niet wat mijn hoofd wilde", verzucht Boëtius. "Natuurlijk ga je dan op zoek naar een oorzaak. In eerste instantie zoek je het dan in externe factoren, in het feit bijvoorbeeld dat ik vaak werd gewisseld. Maar op een gegeven moment komt er een punt dat je je realiseert dat het toch echt allemaal uit jezelf moet komen. Dat alleen ik het weer zou kunnen omdraaien. En ik weet nu ook: nog zo'n seizoen is onacceptabel. Dat gaat ook niet gebeuren", verzekert de Rotterdammer.

Boëtius geeft aan dat hij veel met mensen over zijn prestaties gesproken heeft en dat dit zijn vruchten heeft afgeworpen. "Ik realiseer mij dat afgelopen seizoen zwaar teleurstellend was als je naar de cijfers kijkt. Maar toch zie ik het niet als een weggegooid seizoen. Het is een leerzame periode geweest", zo haalt hij toch wat positiefs uit de vorige jaargang.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen