Roorda: "Veel te vroeg om handdoek in ring te gooien"

Ger
1 augustus 2015, 11:28

Geert Arend Roorda is blij dat hij zich weer profvoetballer mag noemen. De door blessures achtervolgde middenvelder kreeg vrijdag een eenjarig contract bij FC Dordrecht. Hij hoopt in de Jupiler League zijn loopbaan nieuw leven in te blazen.

De 27-jarige Roorda kende veel blessureleed, waardoor zijn bij sc Heerenveen ingezette carrière nooit tot volle wasdom is gekomen. Hij zat uiteindelijk zonder club en ging deze zomer in op het verzoek om mee te doen bij het werklozenelftal van de VVCS. "Ik had wedstrijden nodig. Daarnaast trainde ik met het VVCS-team", zegt Roorda tegen de NOS. "Ook had ik mijn vakantie opgeofferd om de hele zomer door te trainen met personal coaches Jan Sjoerd en Seth Dorenbos in Leeuwarden, want ik vond mezelf iets te zwaar en wilde helemaal fit worden."

Via Gérard de Nooijer, oud-speler van Heerenveen en nu assistent van trainer Jan Everse bij FC Dordrecht, kon de Fries uiteindelijk terecht op het trainingsveld bij de degradant. "Ik ken Gérard al heel lang. Hij was nog mijn trainer in de D-tjes van Heerenveen. Verder heb ik met Jeremy de Nooijer, die ook nog in de jeugd van Heerenveen speelde, de zoon van Dennis, bij Sparta gespeeld. En onder Everse heb ik nog getraind bij Heerenveen (2009/2010). Veel linkjes dus. Ik ben enthousiast over de club en de club is enthousiast over mij."

"Voor de handdoek in de ring gooien vond ik het veel te vroeg", aldus Roorda. "Natuurlijk heb ik weleens overwogen om te stoppen, maar dat duurde nooit langer dan een minuut. Ik heb nog gewoon het gevoel dat ik het kan. Daar ben ik van overtuigd. En ik ben helemaal topfit."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen