KNVB scherpt regels voor beloftenteams in JL aan

1 augustus 2015, 18:47

Vanaf dit seizoen mogen de beloftenteams die uitkomen in de Jupiler League nog maar maximaal twee spelers van de A-selectie tegelijkertijd op het veld hebben staan, zo heeft de KNVB bekendgemaakt. Daarnaast mogen spelers ouder dan 23 jaar die of tien keer in de basisopstelling van het eerste elftal hebben gestaan of tien keer 45 minuten daarin hebben meegespeeld niet meer uitkomen voor de beloften.

Afgelopen seizoen lag het maximumaantal wedstrijden in het eerste elftal op vijftien, terwijl er geen beperkingen waren wat betreft het aantal spelers van de A-selectie dat tegelijkertijd werd ingezet. Dit stuitte op veel weerstand van de andere clubs uit de Eerste Divisie, omdat hierdoor de selectie van de beloftenteams veelvuldig van samenstelling wisselde en daarmee zou sprake zijn van competitievervalsing.

Na het om financiële redenen wegvallen van Jong FC Twente zijn Jong Ajax en Jong PSV dit seizoen de enige beloftenteams die actief zijn in de Jupiler League. In het seizoen 2016/2017 komt er weer een derde beloftenelftal bij, namelijk de kampioen van deze jaargang.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen