Feyenoord in Kuip ook onderuit tegen Olympiakos

1 augustus 2015, 22:01

Feyenoord heeft ook haar laatste oefenwedstrijd in aanloop naar het nieuwe seizoen niet weten te winnen. De Rotterdamse club ging zaterdag in de eigen Kuip met 1-3 onderuit tegen de Griekse kampioen Olympiakos. Feyenoord opent volgende week zaterdag in hetzelfde stadion tegen FC Utrecht haar eredivisieseizoen.

Feyenoord verloor eerder deze zomer al vriendschappelijk van VVV Venlo (2-1) en Southampton (0-3). Tegen Olympiakos stond de ploeg van coach Giovanni van Bronckhorst bij rust al op een duidelijke achterstand (0-3). Jara bracht Olympiakos in de zesde minuut in de rebound op voorsprong, achttien minuten later tekende Pardo met een hard en diagonaal schot voor de 0-2. Fortounis was op slag van rust, tien minuten nadat Dirk Kuyt een kans op de aansluitingstreffer onbenut had gelaten, verantwoordelijk voor de 0-3.

Na ruim een uur spelen kwam Feyenoord dan toch via Kuyt op het scorebord. De routinier benutte een zelf verdiende strafschop. Enkele minuten later was de Katwijkse aanvaller met een afstandsschot dicht bij de aansluitingstreffer, maar het leder ging net over. Olympiakos trok de 1-3 zege vervolgens over de streep. De Grieken waren eerder deze week in een vriendschappelijke ontmoeting al met 1-2 te sterk geweest voor FC Twente.