Bayern grijpt ondanks goal Robben weer naast Supercup

1 augustus 2015, 22:49   Bijgewerkt: 2 augustus 2015, 00:43

Bayern München heeft voor het derde jaar op rij naast de Duitse Supercup gegrepen. Na in de afgelopen twee seizoenen telkens te hebben verloren van Borussia Dortmund boog de ploeg van coach Pep Guardiola zaterdag na strafschoppen voor VfL Wolfsburg. Door een goal van Arjen Robben leek Bayern de seizoensouverture in Wolfsburg te gaan winnen, maar vlak voor tijd kwamen die Wölfe langszij en namen vervolgens de penalty's beter: 1-1, 4-5.

Robben had Bayern vier minuten na de pauze aan de leiding gebracht in de Volkswagen Arena in Wolfsburg. Zomeraankoop Douglas Costa verrichtte met een actie op de linkerflank het voorbereidende werk. Wolfsburg-keeper Koen Casteels kreeg de voorzet van de Braziliaan niet weg, waardoor Robert Lewandowski en Robben de bal voor het intikken hadden en uiteindelijk scoorde laatstgenoemde. De Oranje-international had een basisplaats bij Bayern, hij maakte in de Supercup zijn rentree van een lichte spierblessure.

Na een uur had Dost de gelijkmaker op zijn schoen. De Bruyne brak de Bayern-defensie helemaal open met een mooie steekpass op de Nederlandse aanvaller, maar die stuitte op Casteels. Wolfsburg wist daarna lange tijd amper meer kansen te creëren, maar in de 89ste minuut werd het dan toch 1-1. Na een actie van De Bruyne tekende de vervanger van Dost Nicklas Bendtner voor de gelijkmaker.

Een verlenging bleef uit - er werden gelijk strafschoppen genomen - en Wolfsburg toonde zich bijzonder koelbloedig vanaf elf meter. De bekerhouder benutte al haar vijf penalty's. Vier Bayern-spelers, onder wie aanwinst Arturo Vidal en Robben, schoten ook raak. Een misser van Xabi Alonso, die als tweede aan de beurt was, werd Bayern uiteindelijk fataal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen