Kuyt baalt: "De eerste helft was erg naïef"

1 augustus 2015, 23:49

Dirk Kuyt maakte zaterdag in de oefenwedstrijd tegen Olympiakos zijn eerste doelpunt sinds zijn rentree bij Feyenoord. Daar is de geroutineerde aanvaller echter niet mee bezig. Het is de nederlaag (1-3) tegen de Griekse kampioen die hem vooral dwars zit.

"De goal is niet belangrijk. Het is teleurstellend dat je weer verliest", zegt Kuyt tegen RTV Rijnmond. Vorige week was Southampton al met 0-3 te sterk voor Feyenoord in De Kuip. "Vooral de manier waarop is teleurstellend. De eerste helft was erg naïef van onze kant en dat baart me zorgen. Gelukkig hebben we de tweede helft kunnen gebruiken om met een beter gevoel van het veld te stappen. Dat is ook hetgeen we aan vast moeten houden, maar we moeten ook die eerste helft niet vergeten. Gelukkig gebeurt het nu, want als je volgende week wint heeft niemand het er meer over. Het is wel een feit dat het zorgelijk is."

Kuyt vindt dat Feyenoord zichzelf de tegengoals moet verwijten. "Ook vorige week hebben we goals tegen gekregen door fouten die we als team maken en niet door de kwaliteit van de tegenstander. Dat is totaal onnodig. We hebben kwalitatief goede spelers en het is altijd mogelijk om eens een fout te maken, maar we maken er te veel. Nu herhaalden die fouten zich en dat mag niet gebeuren. Dat past niet bij Feyenoord. Soms zijn het individuele fouten, maar het gaat met name om de communicatie in het veld. We moeten duidelijker zijn tegen elkaar. We gaan er hard aan werken", besluit hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen