Ook Zuid-Afrikaan Sexwale overweegt FIFA-kandidatuur

2 augustus 2015, 09:22

In navolging van de Zuid-Koreaan Chung Mong-joon gaat er zich mogelijk nog een verrassende kandidaat aandienen voor het voorzitterschap van de FIFA. De Zuid-Afrikaanse zakenman en voormalig politiek gevangene Tokyo Sexwale overweegt zich kandidaat te stellen voor de hoogste functie bij het mondiale voetbalorgaan.

Dat heeft een woordvoerder van Sexwale afgelopen zaterdag naar buiten gebracht. "Hij is van verschillende kanten benaderd, zowel van binnen als buiten de voetbalwereld. Hij is nu aan het nadenken", sprak de zegsman van de 62-jarige Zuid-Afrikaan. Sexwale zat in het verleden samen met zijn goede vriend Nelson Mandela gevangen op Robbeneiland. Later ging hij de politiek in en was hij werkzaam als minister van Huisvesting.

Mocht Sexwale zich daadwerkelijk aanmelden als kandidaat, dan moet hij het in ieder geval opnemen tegen Michel Platini en Mong-joon. De Braziliaanse oud-voetballer Zico en de Liberiaanse bondsvoorzitter Musa Bility zouden ook een kandidatuur overwegen. Tot 26 oktober kan men zich aanmelden, op 26 februari vindt de verkiezing plaats in Zürich.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen