Afellay speelt eindelijk weer: "Heel positief gevoel"

2 augustus 2015, 10:50

Hij speelde bijna vijf maanden geen officiële wedstrijd meer, maar Ibrahim Afellay was zaterdag eindelijk weer eens in wedstrijdverband te bewonderen. De Nederlander maakte in de oefenwedstrijd tegen 1.FC Köln zijn debuut voor Stoke City, maar kon zijn eerste duel voor The Potters niet bekronen met een zege. Ondanks het 2-1 verlies kan de middenvelder met een goed gevoel terugkijken op zijn debuut.

Afellay speelde een uur mee in het RheinEnergieStadion en deed het zeer naar behoren. Zijn laatste wedstrijd, de interland van Oranje tegen Turkije, dateerde van eind maart. "Ik heb eindelijk weer een heel positief gevoel. Hoewel het resultaat beter kon, was het mooi om weer te spelen. Ik ben onder de indruk van het team en voel me thuis bij Stoke City", aldus de oud-speler van PSV, FC Barcelona, Schalke 04 en Olympiakos.

Stoke City trapt het nieuwe Premier League-seizoen volgende week zondag af met een thuiswedstrijd tegen Liverpool en Afellay hoopt dat hij in de basis mag beginnen in de ouverture in het Britannia Stadium. "Zoals elke speler hoop ik te spelen in de grote wedstrijden. Ik kijk uit naar het duel met Liverpool. Ik hoop dat we dankzij hard werk een mooi seizoen tegemoet gaan. De afgelopen seizoenen waren goed en ik wil mijn steentje bijdragen om het hoogst mogelijke te bereiken", aldus Afellay.

Mark Hughes, de manager van Stoke City, was zeer content met het debuut van Afellay. "We zijn blij dat hij hier is. Hij heeft de afgelopen tijd weinig wedstrijden gespeeld, maar zit vol met energie. Hij oogde scherp, wilde de bal steeds hebben en was als een van de enige spelers in staat om een mannetje te passeren. Hij was bovendien sterk aan de bal. Ik wilde hem in de rust wisselen, maar hij wilde graag door. Omdat hij sterk was, mocht hij iets langer blijven staan", aldus Hughes, die Afellay uiteindelijk een uur liet meespelen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen