Botteghin baalt: "De Jong duwde me bij de 1-0"

2 augustus 2015, 21:39

FC Groningen kreeg zondag complimenten voor het voetbal, maar moest zonder Johan Cruijff Schaal terug naar Euroborg. Landskampioen PSV was met 3-0 te sterk en dat resultaat was, vooral op basis van de eerste helft, geflatteerd te noemen. De ploeg uit Eindhoven bleek, in tegenstelling tot FC Groningen, echter uiterst efficiënt.

"Bij PSV waren drie kansen meteen drie doelpunten", concludeert verdediger Eric Botteghin in gesprek met onder meer FCUpdate.nl. "In de eerste helft waren wij de bovenliggende partij, vond ik. We kregen ook kansen, maar die maakten we niet af." Andersom gebeurde dat wel, want bij rust was de stand 1-0 in het voordeel van de landskampioen. Luuk de Jong scoorde, door Botteghin af te troeven in de lucht bij een voorzet van Santiago Arias. Dat gebeurde volgens de Braziliaan op onreglementaire wijze. "Ik heb volgens mij al mijn kopduels met De Jong gewonnen, op deze na. Ik kreeg een duwtje, daardoor kon hij scoren. We hadden dus eigenlijk een vrije trap moeten krijgen."

Na de pauze besliste PSV het duel snel. Vijf minuten na rust viel de 2-0, in de 63ste minuut kreeg FC Groningen een derde goal tegen. "Die 2-0 viel te snel", zegt Botteghin. "Dat was jammer. Aan de andere kant weet je ook dat PSV sterk is in de counter. Toch vind ik dat we met vertrouwen de competitie in kunnen gaan. Van deze wedstrijd moeten we leren, vooral met het oog op de komende Europa League-duels."

Of Botteghin deze EL-duels mee gaat maken, is onduidelijk. De centrumverdediger staat nadrukkelijk in de belangstelling van Feyenoord en volgens de verdediger gaan beide clubs zondagavond in gesprek.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen