De Kogel naar Go Ahead: "Ik geef alles, behalve op"

3 augustus 2015, 09:54

Go Ahead Eagles heeft haar voorhoede versterkt met Leon de Kogel. De 23-jarige spits was twee weken geleden al op proef in Deventer en heeft zich voor twee jaar verbonden aan de Jupiler League-club. Hij meldt zich maandag voor het eerst op de groepstraining van de Eagles, die zijn komst officieel bevestigd hebben.

De Kogel debuteerde in 2011 in de hoofdmacht van Utrecht, maar een échte doorbraak in de Domstad bleef uit. De spits werd tot twee keer toe verhuurd, aan VVV Venlo en Almere City FC. Nu gaat hij dus op permanente basis aan de slag op de Adelaarshorst. "Gelijk toen ik hoorde dat Go Ahead Eagles interesse had, kreeg ik daar een goed gevoel bij", zegt de aanwinst van Go Ahead. "Het is een echte volksclub, wat ik natuurlijk ook gewend ben bij FC Utrecht. Dat past heel erg bij mij. Ik ben een jongen die alles geeft, behalve op."

"Natuurlijk heb ik ook inlichtingen ingewonnen bij de jongens die ik al kende vanuit Utrecht: Randy Wolters, Kenny Teijsse, Erik Cummins en Bart Vriends. Met Randy heb ik ook bij VVV-Venlo gespeeld. Zij waren allemaal zo enthousiast over de club en vertelden over de fanatieke achterban", aldus De Kogel. "Ik ben ook vorige week een kijkje wezen nemen aan de Vetkampstraat. Poeh, wat zit dat er goed uit, hé. Lijkt me zo mooi als het stadion straks gevuld is met de supporters. Ik kan echt niet wachten."

De Kogel past uitstekend in het profiel dat de clubleiding van de Eagles opstelde voor de nieuwe spits. "Na de proefperiode zijn we de besprekingen dan ook meteen begonnen. Het heeft iets langer geduurd, doordat we nu natuurlijk met drie partijen te maken hadden: wij, Leon en FC Utrecht. We zijn heel blij dat we er dit weekend uit zijn gekomen en staan net als Leon te popelen 'm in het rood-geel te zien", aldus Adrie Steenbergen, RvC-lid Technische Zaken.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen