Bosz: "We hoeven niet helemaal opnieuw te beginnen"

3 augustus 2015, 10:42

Trainer Peter Bosz wist de vorige voetbaljaargang uitstekend af te sluiten met Vitesse. Vanuit een kansloze positie vochten de Arnhemmers zich via de play-offs naar de Europa League. Zonder sterkhouders als Jan-Arie van der Heijden, Marko Vejinovic, Davy Pröpper en Bertrand Traoré is het voor Bosz zaak om een nieuw team te smeden.

"We hoeven niet helemaal opnieuw te beginnen, maar we moeten op die belangrijke posities nieuwe jongens inpassen", zegt Bosz in gesprek met de NOS. De coach van Vitesse is realistisch: "Frustrerend vind ik het niet, anders moet ik niet in Nederland werken. Het is niet anders. In Nederland en zeker ook bij Vitesse betalen we geen transfersommen en niet de salarissen die in andere competities worden betaald."

Vitesse wordt herkend vanwege haar offensieve speelstijl en dat koestert Bosz. "Het is meer dan alleen aanvallend. Wij willen het initiatief nemen. Wij willen de bal zo snel mogelijk hebben, druk zetten. Dat kan alleen met elkaar. Als je dat niet goed doet, wordt het gevaarlijk", weet de oefenmeester, die met zijn ploeg in de EL met 3-0 verloor bij Southampton. "Ik ben er doodziek van dat we daar zo ruim hebben verloren. Veel te ruim. Niet nodig. Maar we zijn pas vier weken bezig en over drie maanden zijn we beter dan nu. En aan het einde seizoen zijn we nog veel beter. Het is allemaal logisch."

Met Isaiah Brown, Lewis Baker en Nathan heeft Vitesse weer drie huurlingen van Chelsea in huis. "De samenwerking biedt ons de mogelijkheid om met grote talenten te werken. Jonge jongens die aan begin van waarschijnlijk een heel mooie loopbaan staan en die voor het eerst in een competitie echt 34 wedstrijden moeten gaan spelen. Die ervaring krijgen ze bij ons."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen