Boëtius naar Basel: "Dit is voor mij de ideale stap"

3 augustus 2015, 14:47

Het is een kwestie van tijd voordat Jean-Paul Boëtius zich officieel speler van FC Basel mag noemen. De vleugelaanvaller van Feyenoord is in Zwitserland gearriveerd voor een medische keuring en zal zijn transfer snel afronden. "Dit is voor mij de ideale stap", zegt de 21-jarige vleugelaanvaller over zijn overstap, waar een bedrag van maximaal 2,5 miljoen euro mee gemoeid zal zijn.

Na een fenomenaal debuut 28 oktober 2012, toen Boëtius trefzeker was in De Klassieker tegen Ajax, werd er veel verwacht van het talent. In zijn eerste seizoen kon hij het wel waarmaken, maar daarna stokte zijn groei. Vooral vorig seizoen liep uit op een teleurstelling. "Mijn tijd bij Feyenoord is niet gelopen zoals ik had verwacht", blikt Boëtius terug in het Algemeen Dagblad. "Toen ik mijn debuut maakte tegen Ajax, dacht ik niet dat ik nu naar Basel zou gaan, maar zo loopt het soms in de voetballerij."

In de voorbereiding op het nieuwe seizoen werd voor Boëtius duidelijk dat hij onder coach Giovanni van Bronckhorst ook geen vaste basiskracht zou worden. "Bij Feyenoord zat ik in een neerwaartse spiraal. Er was veel interesse vanuit de grote voetballanden, maar ik denk dat ik bij Basel het meeste perspectief heb. Het is een ploeg die vaak Europees meedoet en ik denk dat de kans op speeltijd hier het grootst is", aldus Boëtius, die Gio niets kwalijk neemt. "De trainer moest naar de toekomst kijken. Ik had een aflopend contract en iedereen kijkt naar zijn eigen belang. Het is jammer dat ik nu wegga, maar Feyenoord zal altijd mijn club blijven."

Boëtius lijkt er met zijn transfer naar Basel op vooruit te gaan. De club staat al jaren aan de macht in de Zwitserse competitie en geldt als een vaste klant in de Champions League. In de derde voorronde won Basel haar eerste duel met 3-1 van Lech Poznan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen