ADO Den Haag-PSV wordt afgelast bij politiestaking

3 augustus 2015, 14:28

Afgelopen donderdag waarschuwden de politiebonden voor stakingen tijdens de eerste speelronde van de Eredivisie. Met deze acties wordt een statement gemaakt tegen het cao-bod dat minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) heeft gedaan. Deze situatie lijkt vervelende consequenties te hebben voor het voetbal. De wedstrijd tussen ADO Den Haag en PSV zal in ieder geval afgelast worden bij acties van de politie.

De gemeente Den Haag heeft maandag naar buiten gebracht dat het duel tussen ADO en PSV serieus op het spel staat, omdat het in verband met de veiligheid niet verantwoord wordt geacht om de eredivisiewedstrijd door te laten gaan. De beslissing is genomen in overleg met de politie en het Openbaar Ministerie.

De politiebonden leggen, wat betreft de keuze om de wedstrijden al dan niet af te gelasten, de bal neer bij de burgemeesters van de speelsteden. De agenten die bij de duels worden ingezet, leggen hun werk een uur voor de wedstrijd tot een uur na het laatste fluitsignaal neer. Uitzondering is de wedstrijd tussen Feyenoord en Utrecht op zaterdag 8 augustus. Bij dat duel legt de politie het werk niet neer. "Begin juli vonden daar ook al de politieacties tijdens de Tour de France plaats en toen is met de burgemeester afgesproken Rotterdam de volgende keer als actielocatie over te slaan", sprak de politie vorige week.

De KNVB liet in een reactie al weten dat het absoluut niet te spreken is van de acties. "Dit is de derde keer in drie maanden dat het voetbal betrokken wordt bij dit conflict. Het spreekt voor zich dat we dat liever anders hadden gehad. Bovendien wordt de sport nu echt in het hart getroffen. De competitie staat op het punt van beginnen, de mensen met een voetbalhart hebben daar de hele zomer naar uitgekeken. Het zou doodzonde zijn als de competitiestart nu niet kan doorgaan", zei een bondswoordvoerder.

De eerste speelronde staat gepland van vrijdag 7 tot en met zondag 9 augustus. Het nieuwe seizoen start met het duel tussen sc Heerenveen en De Graafschap.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen