Heracles geschokt door beschuldigingen over Mokone

3 augustus 2015, 15:24

Bij Heracles Almelo staat Steve Mokone te boek als een clublegende, maar het in maart overleden clubicoon is in de New York Times flink beschuldigd door zijn dochter Thandi Mokone-Chase. De dochter beschrijft de oud-voetballer in de Amerikaanse krant als een 'gewelddadige man', die haar in het verleden seksueel misbruikt zou hebben. Heracles vindt de zaak uiterst vervelend, ook omdat er plannen zijn om een tribune in het gerenoveerde stadion naar de oud-Heraclied te benoemen.

Vorige week deed Thandi Mokone-Chase in een open brief een vervelend boekje open over haar vader. "Hij werd geprezen om zijn sportieve prestaties, maar de gewelddadige en criminele daden werden geminimaliseerd, als ze al genoemd werden. Voor de nabestaanden is hij een pijnlijke herinnering", zei de dochter van het Heracles-icoon. Thandi Mokone-Chase gaf ook aan dat Steve Mokone tussen 1978 en 1990 in de gevangenis zat, omdat hij zijn ex-vrouw (de moeder van Thandi) mishandelde. Hij zou haar onder meer blind hebben gemaakt met zuur.

"Ik ben zeer geschrokken door het bericht", zegt Heracles-voorzitter Jan Smit tegen de NOS over de brief. "Het is een ingrijpende zaak, want het zijn vervelende beschuldigingen. We hebben tot het laatst met plezier samengewerkt met Steve. Nu hij overleden is, moet de zaak goed uitgezocht worden na die beschuldigende brief. Of een tribune in ons nieuwe stadion weer naar hem vernoemd zal worden, is onderdeel van bestuursoverleg."

Steve Mokone was de eerste buitenlandse en de eerste donkere speler in Nederland. De Zuid-Afrikaan, die de bijnaam De Zwarte Meteoor had, overleed in maart op 82-jarige leeftijd.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen