KNVB rekent op afgelastingen en wil midweeks inhalen

3 augustus 2015, 16:01

Vandaag (maandag) werd duidelijk dat de wedstrijd tussen ADO Den Haag en PSV in de eerste speelronde van de Eredivisie geen doorgang kan vinden als de aangekondigde politieacties doorgaan. De KNVB heeft gereageerd op de situatie rond de dreigende stakingen, die de start van de Eredivisie flink kunnen verpesten. De voetbalbond baalt enorm, waarschuwt dat er hoogstwaarschijnlijk meerdere wedstrijden verplaatst moeten worden en stelt dat dit zo snel mogelijk moet gebeuren.

De KNVB overlegt met burgemeesters en clubs over alternatieve speeldata voor de duels die komend weekend niet afgewerkt kunnen worden. Om competitievervalsing te voorkomen, zullen deze wedstrijden zo snel mogelijk en onder gelijke omstandigheden worden ingehaald. "Met name voor de fans en clubs is het vervelend dat het zover komt, maar we houden er serieus rekening mee dat er aankomend weekend wedstrijden niet doorgaan", zegt operationeel directer Gijs de Jong over de politieacties. "Ook wij balen daarvan, want net als iedereen kijken we uit naar het moment dat de bal weer rolt in de Eredivisie."

"Zonder op dit moment in detail te treden, zien wij mogelijkheden om de wedstrijden volgende week, doordeweeks, in te halen" vervolgt De Jong. "We hopen voor die opties op medewerking van de burgemeesters en de politie, want anders krijgen we zeer onwenselijke situaties. Bijvoorbeeld dat wedstrijden op supportersonvriendelijke tijdstippen gespeeld moeten worden, zoals op een woensdagmiddag. Bovendien moeten we dan afwijken van onze sportieve uitgangspunten die we gebruiken bij het maken van het competitieprogramma."

De wedstrijden die niet verboden worden, zullen in het programma blijven staan. Het duel tussen Feyenoord en FC Utrecht zal in ieder geval doorgaan, omdat er begin juli ook actie gevoerd werd in Rotterdam.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen