Berghuis: "Fysiek moet ik nog een stap zetten"

Ger
3 augustus 2015, 17:57

Steven Berghuis maakte vrijdag zijn thuisdebuut voor Watford FC. De van AZ overgenomen aanvaller deed vijfenveertig minuten mee in een oefenwedstrijd tegen Europa League-winnaar Sevilla (0-1). De aanwinst had moeite om zich van zijn beste kant te laten zien.

"Dit was wel wennen, hoor. Ik heb drie weken geen wedstrijd meer gespeeld en dat ga je op dit niveau voelen. Ik kreeg wat last van m'n bovenbenen, vandaar de wissel", zegt de 23-jarige Berghuis in het AD. "Ik heb een paar goede trainingen achter de rug, moet nu wedstrijdfit worden en wennen aan de manier van spelen. Ik merk toch dat ik minder kracht heb voor m'n aanvallende acties als ik veel meeverdedig. Ik moet fysiek nog een stap zetten, maar ben om die reden ook naar Engeland vertrokken. Hier begint de training met 25 minuten gezamenlijke krachtoefeningen. Dat is nieuw voor me."

Volgens Berghuis treft hij in de Spanjaard Quique Sánchez Flores een trainer die afwijkt van de typische Engelse manier van voetballen. "Hij wil graag de bal hebben en spelen vanuit een gesloten organisatie. Minder fysiek, meer techniek. Tijdens trainingen werken we ook constant met de bal. Ik ben ook niet gemaakt voor het typische Engelse voetbal, met alleen lange ballen richting de spitsen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen