Van de Looi: "FC Groningen moet nog sneller bouwen"

Ger
3 augustus 2015, 20:06

Erwin van de Looi staat voor een zeer uitdagend seizoen met FC Groningen. Door de winst van de KNVB Beker zijn de noorderlingen zeker van zes duels in de Europa League. De trainer beseft dat zijn jonge ploeg al vroeg moet presteren.

"De vorige seizoenen stonden we er telkens goed op wanneer de prijzen werden verdeeld, aan het einde van het seizoen. Dit jaar worden er al in september topprestaties verwacht en dus moeten we nog sneller bouwen", aldus Van de Looi op de clubwebsite. "We hebben zowel tegen Southampton als PSV (beide keren 0-3, red.) gezien wat er wordt gevraagd op dit niveau en hoewel we in die wedstrijden goed speelden, hebben we wel twee keer verloren. Dat is niet de bedoeling, dus moeten we de goede momenten in de wedstrijd omzetten in rendement."

Van de Looi stelt dat hij als trainer van FC Groningen een aantal zaken is verplicht. "We willen meedoen om de play-offs en daarnaast goed presteren in Europa. Dan heb ik het over het spel, een idee uitdragen, maar ook knokken voor een resultaat. We beseffen heel goed dat we in Europa een kleine jongen zijn, dus moeten we met een mooi plan proberen toe te slaan."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen