Hendrix richt zich toch op middenveld: "Dat is mijn positie"

4 augustus 2015, 08:06

Jorrit Hendrix wordt niet langer gezien als kandidaat voor de positie links centraal achterin bij PSV. Eerder deze zomer sprak hij, op initiatief van de trainer, met coach Phillip Cocu over een rol in de defensie. Hij stond er wel voor open, maar inmiddels is gebleken dat hij zich meer thuis voelt op het middenveld.

"Aan het begin van de voorbereiding heb ik het er met de trainer over gehad om te kijken hoe het centraal achterin zou gaan, maar dat mijn voorkeur toch wel op het middenveld ligt. In de voorbereiding is naar voren gekomen dat dat mijn positie is en niet centraal achterin", concludeert Hendrix in De Telegraaf.

PSV zoekt na het vertrek van Karim Rekik nog altijd naar een linksbenige centrale verdediger. De belangrijkste kandidaat voor deze vacature is Hector Moreno, PSV probeert de Mexicaan binnen te halen. In de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal stonden Jeffrey Bruma en Nicolas Isimat Mirin, twee rechtsbenige spelers, in het hart van de defensie. "Ik heb altijd aangegeven een voorkeur te hebben voor de combinatie van een rechtsbenige en een linksbenige centrumverdediger. Dat is het beste voor de opbouw. Dat is het ideale plaatje, maar linksbenige centrumverdedigers zijn niet zo gemakkelijk te vinden", laat Cocu weten in dezelfde krant.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen