'Clubs in Premier League gaven al 700 miljoen uit'

4 augustus 2015, 09:28

Het lijkt erop dat alle transferrecords deze zomer verbroken worden in de Engelse Premier League. De transfermarkt is nog vier weken open, maar nu al hebben de clubs uit de hoogste afdeling van het Engelse voetbal ruim vijfhonderd miljoen pond uitgegeven, meldt de BBC. Dat komt neer op dik 700 miljoen euro.

Met een transfersom van 44 miljoen pond is Raheem Sterling de duurste speler van deze zomer tot dusver in Engeland, de aanvaller verruilde Liverpool voor Manchester City. Een jaar geleden gaven de clubs uit de Premier League bij elkaar 835 miljoen pond uit, omgerekend een kleine 1,2 miljard euro. Om dat bedrag te bereiken moeten de clubs nog aan de bak, maar de ervaring leert dat de laatste weken van de transferperiode doorgaans het meest druk zijn. Zo is Man United bezig met de komst van FC Barcelona-aanvaller Pedro, de komst van de Spanjaard kost de ploeg van coach Louis van Gaal vermoedelijk zo'n dertig miljoen euro.

Met onder meer Memphis Depay (Man United), Georginio Wijnaldum (Newcastle United) en Jordy Clasie (Southampton) zijn ook diverse spelers vanuit Nederland deze zomer overgestapt naar de Premier League.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen