Eerste afgelasting feit: Zwolle-Cambuur gaat niet door

4 augustus 2015, 10:51

PEC Zwolle-SC Cambuur is de eerste eredivisiewedstrijd die als gevolg van de aangekondigde politiestakingen afgelast is. Het duel stond gepland voor zaterdagavond 18.30 uur, maar burgemeester Henk Jan Meijer van Zwolle ziet zich door de acties van de politie genoodzaakt om de wedstrijd te verbieden.

Meijer laat weten zijn beslissing te betreuren. "Maar zonder de noodzakelijke inzet van de politie kan ik niet instaan voor de openbare orde en veiligheid rond het duel", zegt de burgemeester op de website van PEC.

"Ook wij betreuren de afgelasting, maar de club steunt het besluit van de burgermeester", reageert directeur Gerard Nijkamp namens de thuisploeg. "Als club waarborgen we de veiligheid binnen de stadionpoorten, gemeente en politie doen dit daarbuiten. Zoals reeds gezegd door de burgermeester kan deze veiligheid buiten het stadion niet gegarandeerd worden, waardoor de beslissing af te gelasten onvermijdelijk is."

PEC Zwolle laat weten dat het duel mogelijk volgende week dinsdag of woensdag ingehaald wordt. Verwacht wordt dat diverse andere eredivisiewedstrijden van komend weekend eveneens afgelast moeten worden. Alleen Feyenoord-FC Utrecht gaat sowieso wel door, in Rotterdam staakt de politie ditmaal niet.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen