Stam klaar voor het echte werk: "Het moment is daar"

4 augustus 2015, 13:33

Jaap Stam heeft al de nodige stappen gezet in zijn trainerscarrière en is momenteel dicht bij de afronding van de cursus coach betaald voetbal. De (assistent-)trainer van Jong Ajax is naar eigen zeggen al wel klaar voor het echte werk.

"Het gaat goed met de cursus en het individuele traject dat ik in samenspraak met de KNVB volg. De bedoeling is dat het aan het einde van dit kalenderjaar afgerond zal worden", zegt Stam in gesprek met Ajax TV. "Het gaat me wel goed af. Het verschil tussen het gewone traject en mijn traject? Nog meer persoonlijke aandacht op aspecten waar ik naar gevraagd heb", aldus de oud-verdediger. "Ik heb op bepaalde vlakken meer aandacht nodig dan op voetbaltechnisch vlak."

Bij Jong Ajax heeft Stam een gelijke rol als Ulderink, die op papier de hoofdtrainer is. "Het is niet zo dat de een boven de ander staat, we beslissen alles samen", aldus Stam. "Ik ben er na de cursus wel klaar voor, dat zegt mijn gevoel. Ik heb al diverse trainersfuncties bekleed bij PEC Zwolle en Ajax en nu is het moment daar. Ik voel dat ik verantwoordelijkheid wil hebben."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen