Arbiter Kuipers mikt na 'tussenjaar' op EK-finale

4 augustus 2015, 14:07

Björn Kuipers timmerde in het seizoen 2013/2014 flink aan de weg in de scheidsrechterswereld, maar vorig seizoen wist hij de sterke lijn niet echt door te trekken. De 42-jarige arbiter uit Oldenzaal hoopt zich komende jaargang weer te onderscheiden en is zeer ambitieus: hij mikt op de EK-finale in Frankrijk.

Kuipers beschouwt het afgelopen seizoen als een 'tussenjaar'. In 2012 floot hij op het EK, in 2013 mocht hij zich ontfermen over de finales van de Confederations Cup en de Europa League en in 2014 was hij niet alleen actief op het WK, maar leidde ook de finale van de Champions League. "Chelsea-Paris Saint Germain in de achtste finales van de Champions League was een bijzonder moeilijke wedstrijd waar we er op een aantal momenten naast zaten. Net als een club in een knock-outtoernooi wordt uitgeschakeld hield het daar voor ons op", zegt Kuipers tegen het ANP.

Nog drie jaar, dan overschrijdt Kuipers de internationale leeftijdsgrens van 45. Als het zover is, hoopt hij af te sluiten met de WK-finale van 2018. "In 2014 waren we zó dichtbij. We begonnen met drie grote wedstrijden met cruciale en goede beslissingen, maar Oranje dwarsboomde onze koers door de halve finale te halen. Het was wel heel bijzonder om mee te maken wat voor trots er toen in Nederland ontstond voor een scheidsrechter."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen