UEFA veegt aanklacht Fenerbahçe over Fred van tafel

4 augustus 2015, 14:50

Er ontstond vorige week de nodige commotie, toen Shaktar Donetsk dopingzondaar Fred 'gewoon' liet meespelen in het duel met Fenerbahçe (0-0) in de derde voorronde van de Champions League. De Braziliaan werd in juni positief getest op doping en was in afwachting van de B-staal van de test.

Na de wedstrijd in Istanul bleek de contra-expertise van de dopingtest van Fred ook positief te zijn, waardoor hem een fikse schorsing boven het hoofd hangt. Fenerbahçe diende na het duel een aanklacht in, omdat het van mening was dat Fred niet zijn opwachting had mogen maken in het CL-duel. Dit heeft echter geen consequenties gehad, omdat de UEFA de Turkse klacht naast zich neergelegd heeft.

Fred werd tijdens de Copa América betrapt op het gebruik van het middel hydrochloorthiazide, dat een vochtafdrijvende werking heeft. Hij werd in afwachting van de B-staal niet meteen geschorst en daarom vindt de UEFA dat hij in actie mocht komen in Istanbul. Nu de contra-expertise ook positief is, mag Fred niet meedoen in de return tegen Fenerbahçe.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen