Protest Willem II-fans tegen politiestaking: borrel in stad

4 augustus 2015, 15:24   Bijgewerkt: 4 augustus 2015, 15:55

De supporters van Willem II balen flink van het feit dat de eerste wedstrijd van hun favoriete club uitgesteld is. De Tricolores zouden de jaargang komende zondag openen met een thuiswedstrijd tegen Vitesse, maar hier is wegens de politiestakingen een streep door gezet. De Tilburgse fans reageren op hun eigen, ludieke manier op de afgelasting.

Omdat de eerste thuiswedstrijd van het seizoen is afgelast wegens de politieactie, zullen supporters van Willem II naar de binnenstad gaan om samen te komen voor een borrel. Op Facebook is een oproep gedaan aan de Tilburgse supporters. "Het is dan meteen een vreedzaam protest tegen die politie-staking", zegt woordvoerder Pim Dirkx volgens het Brabants Dagblad. "We willen zoveel mogelijk Willem II-fans naar de binnenstad krijgen. Onder het motto: 'Wij geen wedstrijd, dan zij geen staking'."

De borrel in Tilburg centrum heeft een duidelijk doel: bij een grote hoeveelheid supporters moet de politie vermoedelijk tóch ingezet worden. Overigens benadrukt Dirkx dat ook de supporters van Vitesse uitgenodigd zijn om naar de binnenstad van Tilburg te komen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen