Groningen en Twente wachten tot woensdag op besluit

4 augustus 2015, 16:01

Het is nog niet duidelijk of de wedstrijd tussen FC Groningen en FC Twente van zondagmiddag door zal gaan. Het duel staat, net als veel andere eredivisiewedstrijden, op losse schroeven wegens de aangekondigde politiestakingen. Burgemeester Peter den Oudsten van Groningen neemt woensdag aan het eind van de middag een besluit.

De burgemeesters van alle speelsteden krijgen de taak om een inschatting te maken van de veiligheidsomstandigheden zonder de aanwezigheid van de politie en moeten op basis hiervan een besluit nemen over het al dan niet doorgaan van de wedstrijd. PEC Zwolle-SC Cambuur, sc Heerenveen-De Graafschap en Willem II-Vitesse werden al uitgesteld, terwijl ADO Den Haag-PSV ook zo goed als zeker afgelast zal worden. Alleen Feyenoord-FC Utrecht en Roda JC-Heracles Almelo gaan in ieder geval door.

Het duel tussen Groningen en Twente is in principe een wedstrijd met een verhoogd risico, maar er hebben zich de laatste jaren geen noemenswaardige incidenten voorgedaan rond deze wedstrijd. Wat er ook besloten zal worden, Groningen-directeur Hans Nijland respecteert. "Wij vinden gehoor en begrip bij de burgemeester, dat stellen wij zeer op prijs. Op onze beurt zullen wij - wat het standpunt van de burgemeester ook zal zijn – zijn beslissing respecteren."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen