Heerenveen baalt: "We hadden graag willen spelen"

4 augustus 2015, 16:09

sc Heerenveen zag haar seizoensopener tegen De Graafschap uitgesteld worden, wegens de aangekondigde politiestaking. De Friezen balen stevig van deze situatie. Aanvankelijk mochten ze het nieuwe seizoen met De Graafschap aftrappen, nu spelen ze hoogstwaarschijnlijk volgende week midweeks hun eerste duel.

"We hadden graag willen spelen", zegt manager voetbalzaken Hans Vonk op het digitale thuis van Heerenveen. Burgemeester Tjeerd van der Zwan van Heerenveen zag geen heil in het doorgaan van de wedstrijd. "Jammer", vindt Vonk. "Maar we hebben wel begrip voor het standpunt van de burgemeester."

De acties van de politie raken het voetbal in het hart, maar Vonk weet dat de stakingen niet voor niets worden georganiseerd. "De politie zal ongetwijfeld een goede reden hebben om actie te voeren", aldus Vonk, die het seizoen graag in gang had willen schieten met Heerenveen. "Helaas, want het openingsduel van het seizoen krijgt altijd veel aandacht van de media, die gaat nu aan onze neus voorbij."

Op sportief vlak is de afgelasting misschien geen slecht nieuws voor Heerenveen, aangezien er een aantal spelers van blessures revalideert.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen