Voormalig verdediger krijgt contract bij AZ: "Koele afmaker"

4 augustus 2015, 18:18

Jelle Duin begon zijn voetballoopbaan als verdediger, maar heeft als spits zijn eerste contract bij AZ verdiend. De zestienjarige aanvaller zette vandaag (dinsdag) zijn krabbel onder een driejarig contract in Alkmaar. Duin werd vorig seizoen topscorer van AZ Onder 16.

Directeur Voetbalzaken Earnest Stewart is in zijn nopjes met het contracteren van de spits. "We zijn blij met het vastleggen van Jelle Duin", reageert hij op de clubsite van AZ. "Hij is een groot talent. De afgelopen jaren heeft hij zich goed ontwikkeld. Jelle heeft een uitstekend gevoel voor ruimte en beschikt over veel snelheid. Daarnaast is hij een koele afmaker. Het is mooi om te merken dat hij zeer bewust voor een opleiding bij AZ kiest, terwijl hij ook opties had om bijvoorbeeld naar het buitenland te gaan."

De aanvaller begon zijn loopbaan opmerkelijk genoeg als verdediger. "Het ging eerst niet zo lekker als linksback, maar toen werd ik in de spits gezet en scoorde ik direct in mijn eerste wedstrijd", blikt hij terug. "Nu heb ik me ontwikkeld tot een snelle, lange en wendbare spits. Ik ben altijd voor de goal en wil altijd scoren. Hoe de bal er dan in gaat, maakt me niet zo veel uit."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen