Actief AZ legt back Brezancic vast: "Kan er direct staan"

4 augustus 2015, 19:32   Bijgewerkt: 4 augustus 2015, 19:55

AZ heeft een bewogen dag op de transfermarkt achter de rug. Nadat eerder Aron Jóhannsson werd verkocht aan Werder Bremen en Alireza Jahanbakhsh werd overgenomen van NEC, komt de club wederom met contractnieuws naar buiten. De Noord-Hollanders gaan in zee met de Serviër Rajko Brezancic, die voor drie seizoenen getekend heeft in Alkmaar.

De 25-jarige linksback komt over Cukaricki Stankom en sluit binnenkort aan bij de selectie van coach John van den Brom. AZ verwacht veel van de verdediger, zo laat het bij monde van beleidsbepaler Earnest Stewart weten op de clubsite. "Met Rajko Brezancic halen we een sterke vleugelverdediger in huis", legt hij uit. "Hij is ontzettend fel in de duels en beschikt over veel snelheid. Rajko heeft een goed positioneel inzicht, waardoor hij verdedigend vaak op de juiste plaats staat. Ook heeft hij aanvalsdrang. Daarnaast heeft hij een behoorlijk aantal wedstrijden op het hoogste niveau achter zijn naam staan. Rajko kan er dus direct voor ons staan."

Brezancic doorliep de jeugdopleiding van Partizan Belgrado, maar bij die club wist hij niet door te breken in het eerste elftal.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen