AZ - Ajax gaat wel door: "Een verantwoorde uitdaging"

4 augustus 2015, 19:53

AZ en Ajax zullen dit weekend ondanks de aangekondigde politiestakingen in actie komen in de Eredivisie. De Noord-Hollandse ploegen kruisen zondagmiddag in de eerste speelronde van de Eredivisie de degens en dat is te danken aan de inzet van meerdere partijen.

AZ en Ajax zorgen voor extra stewards, terwijl AZ voor de verkeersregeling rondom het stadion gaat zorgen. Ondanks dat het duel te boek staat als risicowedstrijd, maakt burgemeester Piet Bruinooge van Alkmaar zich geen zorgen. "De wedstrijd AZ-Ajax is een wedstrijd met een beperkt risico. AZ is al jaren een van de veiligste stadions", zegt hij op de site van AZ. "Het is de ultieme wens van een burgemeester dat een voetbalwedstrijd een zelfregulerend feestje is. De clubs zetten extra stewards en verkeersregelaars in om de veiligheidsrisico's te beheersen. Ik heb een zorgvuldige afweging gemaakt en vind dit een verantwoorde uitdaging."

AZ-directeur Robert Eenhoorn licht toe: "We hebben vanmiddag overleg gehad met alle betrokken partijen. Daarin hebben wij aangegeven hoe we als club met deze situatie om kunnen gaan. Daarop heeft de burgemeester besloten om het duel door te laten gaan."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen