Fluiten EK-finale doelstelling Kuipers in nieuwe seizoen

4 augustus 2015, 21:14

Arbiter Björn Kuipers heeft een duidelijke doelstelling geformuleerd voor het nieuwe seizoen. De Nederlandse scheidsrechter hoopt de leidsman te zijn van de finale van het EK in Frankrijk komend jaar. "Het zou fantastisch zijn als ik over een jaar kan zeggen dat ik een prachtige EK-finale heb gefloten", zegt Kuipers tegen NU.nl.

"De EK-finale is het ultieme doel. Ik ben een sportman, dat wil ik bereiken", stelt hij duidelijk. "Maar laten we niet te ver op de zaken vooruit lopen. Eerst maar het belletje van de UEFA in december afwachten. Dan hoor ik of we geplaatst zijn. En dan wil ik zo ver mogelijk komen op het EK."

De 42-jarige scheidsrechter kijkt niet helemaal tevreden terug op het afgelopen seizoen.  "Sinds we in 2009 met team Kuipers op de elitelijst terecht zijn gekomen, waren we elk jaar actief op een groot toernooi of in een finale. Tot dit jaar. Dat is natuurlijk niet mijn eigen beslissing geweest. En dat is jammer, maar zo'n jaar kan er een keer tussen zitten."

Kuipers baalt vooral van zijn optreden in het achtste finaleduel van de Champions League tussen Chelsea en Paris Saint Germain. Hij gaf in dat duel PSG-spits Zlatan Ibrahimovic een discutabele rode kaart. "Dat was een bijzonder moeilijke wedstrijd", blikt de arbiter uit Oldenzaal terug. "En als je dan cruciale momenten verkeerd beoordeelt, is het einde oefening. Net als bij clubs lig je er dan uit. In eerdere jaren is dat niet gebeurd, afgelopen seizoen wel. En dat kan een keer, al is het wel teleurstellend."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen