De Boer treurt: "Dit zijn de harde lessen van topvoetbal"

4 augustus 2015, 23:07

Frank de Boer baalde vorige week in Oostenrijk al, nadat Ajax in Wenen tegen Rapid Wien een 0-2 voorsprong uit handen gaf, maar die teleurstelling valt in het niet bij het gevoel dat de Ajax-coach vanavond (dinsdag) had na de 2-3 nederlaag in eigen huis. De Boer zag in de kleedkamer dat zijn spelers stuk zaten na het fiasco.

"Na afloop heb ik in de kleedkamer niets gezegd, want de spelers zaten er helemaal doorheen", vertelde De Boer voor de camera's van SBS 6 na de uitschakeling in de voorronde van de Champions League. Hij zag zijn team na een 0-2 achterstand terugkomen tot 2-2, waarna het weer misging. "Als je op 2-2 komt, dan mag je het daarna niet meer uit handen geven. Ik wilde vlak voor die laatste tegengoal net met de punt naar achteren gaan spelen. Maar Rapid kreeg één mogelijkheid en het was weer hangen."

Ajax ging de rust in met een 0-2 achterstand. "Die tussenstand was zó sneu, want we zaten op dat moment goed in de wedstrijd", vond de oefenmeester. "In de eerste helft zijn zij twee keer voor onze goal geweest en twee keer waren ze effectief. Het is niet goed gegaan vandaag, maar de intentie was er wel. Ik had hier absoluut niet op gerekend, dit is een enorme deceptie. Dit mag niet gebeuren, omdat je weet dat dit belangrijk is voor Ajax en het Nederlandse voetbal. Maar het is toch gebeurd."

De Boer zag Daley Sinkgraven opzichtig klungelen bij de eerste tegengoal van de avond. "Het zijn altijd details waar het aan ligt. Bij de eerste treffer gaan na Daley Sinkgraven nog drie mensen in de fout. Dat zijn de harde lessen van het topvoetbal", treurde de oefenmeester, die zich met Ajax nu kan opmaken voor de voorronde van de Europa League.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen