Sinkgraven: "Misschien is het onervarenheid, ja"

4 augustus 2015, 23:21

Daley Sinkgraven speelde een uiterst ongelukkige rol in de wedstrijd tegen Rapid Wien. De 20-jarige middenvelder verspeelde na twaalf minuten op klungelige wijze de bal, met de 0-1 als gevolg. Hij baalt er flink van, maar vindt ook dat hem niet alleen blaam treft.

"De bal kwam in de kluts bij Bazoer terecht", zegt Sinkgraven tegen onder meer FCUpdate.nl over de openingsgoal van de Oostenrijkers. "Ik dacht dat hij weg ging werken, maar hij kopte door naar mij. Ik had geen idee wat er in mijn rug gebeurde en in een soort reactie wilde ik de de bal langs me heen wippen. Dat ging fout." Toen de bal even later in het doel van Ajax lag, kreeg Sinkgraven de volle laag van doelman Jasper Cillessen. "Als hij boos op mij wil worden, mag dat", reageert de oud-speler van sc Heerenveen kalm. Hij vindt de goal van Rapid-spits Robert Beric niet alleen zijn schuld. "Je weet niet wat er gebeurd was als Riechedly de bal gewoon weggeschoten had."

De actie van Sinkgraven- en ook Bazoer, leek het gevolg van onervarenheid. "Misschien, ja", reageert hij. "En misschien ook een beetje pech. Je hebt zo weinig tijd om te reageren op zo'n moment. Maar van deze fouten moeten we leren. Of we niet beter met meer ervaren spelers hadden moeten aantreden in deze belangrijke wedstrijd? Dat moet je aan de trainer vragen. Daar heb ik verder geen mening over."

Zeker is dat het seizoen van Ajax door deze zeperd tegen Rapid al deels mislukt is voordat het goed en wel begonnen is. "We kunnen één doel wegstrepen", verwijst Sinkgraven naar de ambitie van zijn club om ver te komen in de Champions League. "Maar helemaal mislukt is het seizoen natuurlijk nog niet. We zijn profs, we moeten dit vergeten en door. Zondag wacht AZ. Die wedstrijd gaat door, begreep ik. Dat is mooi."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen