Club Brugge knap verder, ook Malmö en Partizan door

5 augustus 2015, 22:39

Club Brugge verloor vorige week met 2-1 in Athene, waardoor plaatsing voor de play-offs van de Champions League een lastige opdracht was geworden. In de return in Brugge tegen Panathinaikos heeft de ploeg van coach Michel Preud'homme echter orde op zaken gesteld. Blauw-Zwart won met 3-0, waardoor het zeker is van de groepsfase van de Europa League en ook nog in de race is voor het halen van de CL-poulefase.

In de rust stond de brilstand nog op het scorebord in het Jan Breydelstadion, waardoor Panathinaikos op koers lag om door te gaan. In het tweede bedrijf ging het echter volledig mis voor de Grieken. Dion Cools, Victor Vazquez en Obbi Oulare zorgden voor een 3-0 eindstand in Belgisch voordeel. Ruud Vormer speelde de hele wedstrijd bij Club, waar Stefano Denswil het hele duel de bank warm hield.

Malmö FF zorgde voor een sensatie tegen Red Bull Salzburg. De Zweden hadden in Oostenrijk met 2-0 verloren, waardoor het een schier onmogelijke opgave leek om alsnog door te gaan naar de play-offs. Door doelpunten van Nikola Djurdjic, voormalig Ajacied Markus Rosenberg en Vladimir Rodic werd het echter 3-0 voor Malmö, dat zodoende voor een fraaie verrassing zorgde tegen Salzburg.

Ook Partizan Belgrado blijft in de race voor Champions League-voetbal. Nadat de heenwedstrijd tegen Steaua Boekarest in 1-1 was geëindigd, maakten de Serviërs het in eigen huis af: 3-2.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen