Geen CL-voetbal voor Van Persie, Albanese primeur

5 augustus 2015, 22:51

Voor Robin van Persie was het een slechte dag. De Nederlandse aanvaller was niet fit genoeg om in de wedstrijdselectie van Fenerbahçe te zitten voor het belangrijke duel met Shaktar Donetsk in de derde voorronde van de Champions League en zag zijn ploeg, na de 0-0 remise in de heenwedstrijd, ook nog eens met 3-0 verliezen in Oekraïne. Zodoende zal Van Persie dit seizoen niet te bewonderen zijn in de CL.

Fenerbahçe had niets in de melk te brokkelen tegen Shaktar, dat de score in de 25ste minuut opende via Oleksandr Gladkiy. De Oekraïners controleerden de wedstrijd en wisten de voorsprong in de tweede helft uit te bouwen. Aanvoerder Darijo Srna schoot vanaf elf meter de 2-0 tegen de touwen en Alex Teixeira zorgde later voor een marge van drie. Tot overmaat van ramp kreeg Fenerbahçe-verdediger Simon Kjaer nog een rode kaart (twee keer geel). Bij Shaktar was het opmerkelijk dat Fred ondanks zijn positieve dopingtest gewoon weer opgesteld werd door coach Mircea Lucescu.

In Tsjechië heeft Maccabi Tel Aviv voor een behoorlijke stunt gezorgd. De Israëliërs gingen vorige week in eigen huis met 1-2 ten onder tegen Viktoria Plzen, maar wisten de return tegen de Tsjechen met 0-2 te winnen. Eran Zahavi was de gevierde man, met twee doelpunten.

Tot slot zorgde Skënderbeu Korçë voor een mooie primeur in Albanië. Het is de eerste club in de geschiedenis van het Albanese voetbal die erin geslaagd is om de play-offs van de Champions League te bereiken. Skënderbeu won tot twee keer toe met 2-0 van Milsami-Ursidos.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen