Vitesse zorgt niet voor stunt en ligt uit Europa

Jw
6 augustus 2015, 21:56   Bijgewerkt: 6 augustus 2015, 22:35

Vitesse is donderdagavond uitgeschakeld in de Europa League. De Arnhemmers kregen het niet voor elkaar om de 3-0 nederlaag van vorige week tegen Southampton goed te maken. De Engelsen zegevierden in de return met 2-0, waardoor de ploeg van trainer Ronald Koeman zich overtuigend plaatst voor de volgende ronde in de Europa League.

Vitesse tekende vorige week in Southampton eigenlijk al voor de uitschakeling. Hoewel de ploeg van oefenmeester Peter Bosz zeker niet slecht speelde, kreeg het wel met 3-0 op de broek tegen de nummer zeven uit de Premier League van vorig seizoen. De return was daardoor min of meer al een formaliteit, zolang Southampton geen gekke capriolen zou uithalen in het Gelredome.

Ook de beweeglijke Valeri Qazaishvili was twee keer kansrijk, maar doelman Maarten Stekelenburg hield zijn doel eenvoudig schoon bij de afstandsschoten van de Georgiër. Vitesse speelde fris voetbal en liet zien heel aardig te kunnen combineren, maar mist de schotkracht van Bertrand Traoré. De sterke spits werd deze zomer na één goed seizoen in de Eredivisie alweer teruggehaald door Chelsea. Vitesse heeft daar wel nieuwe talenten voor in de plaats gekregen, maar die hebben vooralsnog bij lange na niet de klasse van de vertrokken schutter.

Het gelouterde Southampton was dan ook niet uit balans te brengen. In de tweede helft kon het trainersduo Ronald en Erwin Koeman het zich permitteren om sterspelers Pellè en Dusan Tadic, die nauwelijks in het spel voorkwam, rust te geven. Sadio Mané bleef wel staan in de voorhoede en maakte er in de slotfase 2-0 van door een fout van Danilo Pantic. Koeman lijkt zijn ploeg al vroeg in het seizoen klaar te hebben gestoomd voor de Premier League. Voor Bosz is het zaak om opnieuw de ontwikkeling van een paar jonge talenten in een stroomversnelling te brengen. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen