Afgang West Ham met B-team: "Was mijn beslissing"

7 augustus 2015, 09:23

West Ham United sneuvelde donderdag in de derde voorronde van de Europa League. In Roemenië verloor het met 2-1 van Astra Giurgiu en omdat de heenwedstrijd in 2-2 geëindigd was, nadat West Ham voor eigen publiek een 2-0 voorsprong uit handen gegeven had, is het doek gevallen voor de ploeg van coach Slaven Bilic.

Bilic was de gebeten hond na de uitschakeling, hij koos ervoor om met een B-team aan te treden in Roemenië. Hij stelde elf andere spelers op dan in de heenwedstrijd en zette drie debutanten in de basis. Dat kwam de ploeg, dankzij het Fair Play-klassement toegelaten tot de Europa League, duur te staan. "De manager heeft laten zien dat de Premier League dit seizoen prioriteit heeft", stelt captain Kevin Nolan bij de BBC. "Het belangrijkste voor ons is om in de Premier League te spelen als we naar het Olympische Stadion verhuizen. De cijfers wijzen uit dat het lastig is om op donderdag en zondag goed te spelen, dus misschien blijkt deze uitschakeling achteraf een zegen te zijn geweest. Maar dit is niet wat we voor ogen hadden."

Bilic zelf is nuchter over de blamerende uitschakeling tegen de onbekende ploeg uit Roemenië. "Ik heb nergens spijt van. Voor de wedstrijd zei ik al dat we met de spelers die achtergebleven waren in Londen, misschien een betere kans hadden. Maar de jongens hebben alles gegeven. Als je een beslissing als deze neemt, moet je achter de consequenties staan. Dat doe ik ook. Het was mijn beslissing om het zo te doen", zegt hij.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen