Türüç: "Bij Go Ahead ben ik een man geworden"

7 augustus 2015, 11:20

Deniz Türüç verruilde Go Ahead Eagles deze zomer voor de Turkse promovendus Kayserispor. De 22-jarige middenvelder vertelt in een interview met AD Sportwereld enthousiast over zijn eerste ervaringen in Turkije, maar blikt ook terug. Hij zal zijn periode bij Go Ahead nooit vergeten, benadrukt hij.

Het vertrek uit de Adelaarshorst valt Türüç zwaar, geeft hij toe. "In het begin heb je door alle drukte geen tijd om erover na te denken. Vorige week dacht ik op mijn bed in het hotel aan alle momenten die ik bij Go Ahead heb beleefd. Waar ik aan dacht? Het vertrouwen van coach Erik ten Hag, de promotie, onze mooie wedstrijden in de eredivisie en die lelijke laatste maanden. Toen heb ik wel even een traantje gelaten. Ik ben gevoelig."

"In 2012 kwam ik hier eigenlijk als een jongetje. In de drie jaar bij Go Ahead ben ik een man geworden", vervolgt de middenvelder. "Daar hebben personen als Erik ten Hag, Marnix Kolder, Hans de Vroome en Adrie Steenbergen me heel erg bij geholpen. Ik ben iedereen bij Go Ahead dankbaar. Het is voor mij ook wel fijn dat de club nog wat geld aan me heeft overgehouden. Dat is wel het minste wat ze verdiend hebben."

Hij ziet het ambitieuze Kayserispor als een mooie volgende stap in zijn ontwikkeling. "Ik hoopte lange tijd op een stap naar de Nederlandse subtop. Die clubs hadden wel interesse, maar werden nooit écht concreet. Toen Kayseri kwam, was ik aanvankelijk niet eens zo enthousiast. Deze club liet echter tijdens de onderhandelingen met Go Ahead al heel erg merken mij graag te willen. Toen de clubs er nagenoeg uit waren, kreeg ik het signaal dat ik erheen mocht om te kijken en te praten. Wat ik zag, overtrof mijn verwachtingen. Ik ben op handen gedragen. De warmte, de faciliteiten, maar ook in de stad zelf. Echt, ik kijk mijn ogen uit hier", aldus Türüç.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen