Ajax tegen Jablonec, AZ stuit op West Ham-beul

7 augustus 2015, 13:15   Bijgewerkt: 7 augustus 2015, 13:31

Ajax treft een tegenstander uit Tsjechië in de play-off voor de Europa League. FK Baumit Jablonec, vorig seizoen als derde geëindigd in de nationale competitie, rolde uit de bus als opponent van de Amsterdammers. AZ moet het opnemen tegen het Roemeense Astra, in de vorige ronde te sterk voor West Ham United.

Met Jablonec werd Ajax niet aan een heel aansprekende club gekoppeld, maar onderschat dienen de Tsjechen niet te worden. Niet alleen gezien de povere resultaten van Nederlandse clubs in Europa de laatste jaren, maar zeker ook omdat het een goed seizoen achter de rug heeft in Tsjechië. Jablonec kwam slechts drie punten tekort voor de tweede plek in de nationale competitie, goed voor een plek in de Champions League-voorronde. De voorsprong op Mladá Boleslav, dat vierde werd, was met achttien punten zeer royaal te noemen.

Ook AZ is gewaarschuwd, want Astra Ploiesti zorgde in de vorige ronde voor een stunt door West Ham United uit te schakelen. In Londen wisten de Roemenen na een 2-0 achterstand een 2-2 gelijkspel uit het vuur te slepen, voor eigen publiek werd met 2-1 gewonnen. Hierbij moet worden aangetekend dat West Ham United in de return speelde met een B-elftal, coach Slaven Bilic stelde elf andere spelers op dan in de heenwedstrijd.

Southampton, de ploeg van manager Ronald Koeman, treft het Deense Midtjylland in de play-offs.

Ajax en AZ spelen op 20 augustus allebei eerst uit, de returns in eigen huis zijn een week later. De winnaars plaatsen zich voor de groepsfase van de Europa League, waaraan ook FC Groningen deelneemt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen