Kalezic wil 'wij-gevoel en Koempelmentaliteit' bij Roda

7 augustus 2015, 14:49

Lijfsbehoud is de doelstelling van Roda JC Kerkrade voor het komende seizoen. De Limburgers promoveerden dit voorjaar via de play-offs naar de Eredivisie en het zal een hele uitdaging worden om het hoofd boven water te houden op het hoogste niveau, weet coach Darije Kalezic.

"Het wordt een seizoen waarin iedereen zijn maximale inzet moet geven. Dit moeten we samen doen, als één team: de spelers, de staf, de clubleiding en onze supporters. Eenheid en teamwerk zullen namelijk doorslaggevend zijn", doceert Kalezic, de afgelopen seizoenen trainer van Jong PSV, op de site van Roda JC.

De coach benadrukt het belang van een goede defensieve organisatie voor zijn club. "Onze voetballende gedachte willen we graag realiseren, maar dat zou moeten komen vanuit een sterke teamorganisatie. Het aantal tegendoelpunten tijdens het vorige seizoen (bijna zestig in de Jupiler League), geeft ons het duidelijke signaal dat we niet naïef moeten zijn. Daarnaast willen we ook spelen op een manier die bij Roda JC hoort: met veel passie strijden voor elke meter, waarbij het wij-gevoel en de Koempelmentaliteit overheersen", aldus Kalezic.

"Op die manier zal het publiek zich ook met het team kunnen identificeren. We zullen dus keihard werken om Roda JC in de Eredivisie te houden. Te beginnen met de wedstrijd van vanavond tegen Heracles Almelo", blikt de coach vooruit op de eerste competitiewedstrijd. "Mijn collega John Stegeman is in het bezit van een goed voetballend elftal dat in vergelijking met afgelopen seizoen weinig mutaties heeft ondergaan. Daarentegen zijn wij een team in opbouw. Dat is een langdurig proces dat niet eindigt bij de eerste competitiewedstrijd. Maar dat neemt niet weg dat we graag de eerste stap willen zetten naar een mooie toekomst van Roda JC."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen