NAC met tien man onderuit, FC Dordrecht wint wel

Ger
7 augustus 2015, 21:58   Bijgewerkt: 7 augustus 2015, 23:05

NAC Breda heeft een valse start gemaakt in de Jupiler League. De Brabantse club, die afgelopen seizoen via de nacompetitie degradeerde, ging in het eigen Rat Verlegh Stadion onderuit tegen FC Volendam: 1-4. De thuisploeg speelde een uur met een man minder. Het eveneens naar de eerste divisie afgezakte FC Dordrecht zegevierde wél in de eerste speelronde.

Divine Naah dupeerde NAC - gebombardeerd tot kampioenskandidaat nummer één - door na een half uur zijn tweede gele kaart van de wedstrijd te incasseren. Zonder de middenvelder wist de equipe van trainer Robert Maaskant nog ongeschonden de rust te halen, maar al vroeg in de tweede helft ging het alsnog mis. Jack Tuyp maakte in de 55ste minuut de 0-1 door een voorzet van Rafik El Hamdi op waarde te schatten.

Uitgerekend Kees Kwakman nam kort daarop het tweede Volendamse doelpunt voor zijn rekening. De routinier, die in het verleden gedurende twee periodes voor NAC speelde, schoot van afstand raak. Luis Pedro bezorgde NAC de aansluitingstreffer, maar lang konden de Bredanaars niet genieten van het doelpunt. Een halve minuut later scoorde Kevin van Kippersluis tegen. In de slotfase strooide Guyon Philips met de 1-4 extra zout in de Brabantse wonden.

FC Dordrecht, dat de voorbije voetbaljaargang als hekkensluiter eindigde in de Eredivisie, boekte in tegenstelling tot NAC wél een zege in de eerste speelronde. De thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven eindigde in 3-1. Fries Deschilder hielp de bezoekers nog wel aan de openingsgoal. Josimar Lima, Alvin Daniels en Ibrahim Touré bezorgden FC Dordrecht daarna alsnog de volle buit.

De derde degradant van afgelopen seizoen, Go Ahead Eagles, speelt pas maandagavond. De eerste wedstrijd van de equipe uit Deventer is uit tegen Jong PSV.