Gelukkige zege Manchester United en debutant Depay

Ger
8 augustus 2015, 16:06

Manchester United is het nieuwe seizoen begonnen met een bemazzelde overwinning. In de openingswedstrijd van de Premier League was de ploeg van manager Louis van Gaal dankzij een eigen doelpunt te sterk voor Tottenham Hotspur. Memphis Depay maakte als basisspeler zijn competitiedebuut voor de thuisclub.

Op Old Trafford had ook Daley Blind een basisplaats. De oud-Ajacied was door Van Gaal in de het hart van de defensie neergezet. Bij Tottenham stond Michel Vorm onder de lat. De doelman kreeg de voorkeur boven de van blessureleed herstellende Hugo Lloris. In het elftal van de Londenaren stonden maar lieft zes spelers met een verleden in de Eredivisie. Naast Vorm waren dat Toby Alderweireld, Jan Vertonghen, Christian Eriksen, Nacer Chadli en Moussa Dembélé.

Tottenham kreeg in de openingsfase mogelijkheden om de leiding te nemen. De grootste kans was voor Eriksen, die op aangeven van Harry Kane over schoot. United kwam halverwege de eerste helft echter vanuit het niets op voorsprong. Kyle Walker werkte de bal in zijn eigen doel na een voorzet van Ashley Young. Een unicum, want niet eerder ging de Premier League van start met een eigen doelpunt. De stroef acterende ploeg van de jarige Van Gaal (64) nam het onbedoelde cadeautje graag in ontvangst.

Depay, die een onopvallende wedstrijd speelde, hield het uiteindelijk 68 minuten vol. De oud-PSV'er werd toen afgelost door Ander Herrera. Van Gaal had ook aanwinsten Matteo Darmian en Morgan Schneiderlin in de basis gezet. De van Bayern München overgenomen Bastian Schweinsteiger verscheen als invaller binnen de lijnen. In de slotfase maakte Sergio Romero bij United indruk met twee knappe reddingen. De oud-doelman van AZ kreeg de voorkeur boven David De Gea, die al geruime tijd in de belangstelling staat van Real Madrid.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen