Advocaat bij ouverture kansloos tegen Leicester City

8 augustus 2015, 17:58   Bijgewerkt: 8 augustus 2015, 18:15

Dick Advocaat is dramatisch begonnen aan het nieuwe Premier League-seizoen. De Nederlandse manager ging zaterdag in de eerste speelronde met Sunderland met 4-2 onderuit bij Leicester City. Na 25 minuten keken The Black Cats in het King Power Stadium al tegen een 3-0 achterstand aan.

Sunderland had in de beginfase het betere van het spel in Leicester, maar de eerste kans van de thuisclub leverde gelijk een goal op. Jamie Vardy dacht in de elfde minuut een vrije trap van Marc Albrighton met het hoofd te verlengen tot bij een teamgenoot, maar zijn kopbal vloog in één keer in het doel. Zeven minuten later zette Riyad Mahrez Leicester City op 2-0, opnieuw verrichtte Albrighton het voorbereidende werk. In de 25ste minuut zorgde Mahrez uit een zelf verdiende penalty, na een overtreding van Lee Cattermole, voor de 3-0.

Sunderland speelde daarna weinig meer klaar, maar kwam na een uur uit het niets wel op 3-1 via Jermain Defoe. Tot een ommekeer leidde dat niet, na slordig uitverdedigen van Sunderland werd het in de 66ste minuut door toedoen van Albrighton zelfs 4-1. Steven Fletcher was vijf minuten later verantwoordelijk voor de 4-2 eindstand. De Schot scoorde op aangeven van Jeremain Lens, die als basisspeler debuteerde bij Sunderland. Ook Patrick van Aanholt stond in de basis bij de ploeg van Advocaat.

Zonder de van AZ overgenomen Steven Berghuis speelde promovendus Watford FC met 2-2 gelijk bij Everton. Watford kwam op Goodison Park in Liverpool twee keer op voorsprong, maar oud-PSV'er Arouna Koné bezorgde Everton met een late gelijkmaker toch nog een punt. Medepromovendi AFC Bournemouth en Norwich City gingen op eigen veld onderuit. Bournemouth boog met 0-1 voor Aston Villa, waar Leandro Bacuna een basisplek had. Norwich City ging, zonder Ricky van Wolfswinkel bij de selectie, met 1-3 ten onder tegen Crystal Palace.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen